header-vestfoldx1020

 

 

Sittedans1

Sittedansgruppe i Re

 

Av Håkon Westby

REVETAL: Sittedansgruppa i Re startet med åtte medlemmer for halvannet år siden på Brårsenteret.dag har de øvinger på Helsehuset i Re hver fredag fra kl. 11-12. ReAvisa var fredag 5.juni med på vårens siste øving, som ble ledet av lederen og instruktøren Jane Smørgrav. Deltakerne satt i ring og gjorde øvelser med armer og bein i takt med musikken.  Det var en hyggelig time med mye smil og latter.

Sittedansgruppa har 20 medlemmer og er med i Seniordans Norge. En av deltakerne Britt Stange, forteller at det er veldig sosialt og hyggelig. Vi får beveget oss litt og må konsentrere oss, og så ler vi litt! Synnøve Hermansen forteller at hun blei med for å trene seg opp etter en hofteoperasjon. – Det har gått veldig bra, forteller hun, men dette er så hyggelig og morsomt så jeg fortsetter.

Leder på demensavdelingen, Merete Humstad, forteller at hun har sendt 4 av de ansatte på kurs i sittedans. Sittedansgruppa sørget for sponsing av kurset fra lokale sponsorer. En av de kursede: Inger Skjelland forteller at tilbudet er populært og virker positivt på beboerne etter at de begynte med sittedans en gang i uka siden april sammen med dagsenteret. Da har de også med seg en frivillig fra Røde Kors.

Styret i gruppa består av Jane Smørgrav, leder og sekretær, Reidun Bøe, kasserer, Kari Løvås Guthe og Ingebjørg Fadum, styremedlemmer. Nå tar de sommerferie, men starter opp igjen midt i august og tar gjerne i mot flere medlemmer.

Sittedans2Sittedans3


Besøk til denne nettsiden (se på statistikk)