header-vestfoldx1020

7. oktober 2015 dro 125 seniordansere fra Vestfold

til Storefjell høyfjellshotell. For Seniordans Horten har

denne turen blitt en tradisjon. Vi gleder oss mer og mer

for hvert år.

 

Bussturen gjennom Hallingdal og opp til 1000 m.o.h. skuffet ikke. Hvert eneste løvtre viste sin fineste gullfarge og lyngen glødet rødt. Bare sola hjalp ikke til i år.

Det var trivelig å få utdelt våre rom og hilse på gamle kjente fra tidligere dansetreff. Regionsleder for Seniordans Vestfold,

Arna Dynge ønsket oss velkommen ved å sitere et varmt og vakkert dikt. Gode ord som vi gjerne ville ta med oss disse dagene.

Så ga hun god informasjon om programmet her oppe og presenterte danselederne Borghild og Magne Sørøy. Musikken ble satt på og Borghild og Magne ledet dansen på sin spesielle lune og muntre måte, og vi lærte mange nye danser.

Det er et fantastisk syn å se over 100 mennesker danse vals, tango, samba polka etc. i stor ring på det enorme dansegulvet. Det ble danset i ca. en-timers økter flere ganger hver dag. Seniordans gir glede og fin mosjon.

I frokost, lunsj og middagspausene nyter vi hotellets fantastiske buffet. Maten på dette hotellet kan ikke beskrives. Den må oppleves. Alt er fantastisk godt. 

Det er så sosialt å ha gamle og nye venner å prate med til enhver tid. Og hver kveld er det dans til eget orkester og musikalsk underholdning i pianobaren. Selv om vi er en gruppe fra 60 - 90 år, var det mange som fortsatte på dansegulvet til langt på natt. Det er bare å gjenta: Seniordans gir livsglede og er godt for hjerte, hjerne og lunger.

Sittedans var også et tilbud i år. Jane Smørgrav underviste i dette. Sittedans er et tilbud som etterhvert kommer til dem som ikke lenger kan ta føttene og dansegulv i bruk. Mye fin kvikk dansemusikk og gamle kjente melodier blir spilt.

Siste kvelden fikk vi underholdning i pianobaren. Hotelleier Lars Nipstad ønsket velkommen og presenterte to ungdommer som danset for oss. Det var vanvittig flott å se på. De danset reinlender, polka, springar og halling. Til slutt kom Lars med et solostykke på torader'n.

Siste kveld var en spesielt vakker spisesal dekket til festmiddag. Stilige og vakre pyntede bord. Arna Dynge ønsket velkommen og ga så ordet til Magne Sørøy som toastmaster. Mange fine sanger ble sunget og gevinstene etter loddsalget fra Andebu Seniordans ble fordelt.

Også 3. dagen ble det mye seniordans og en hyggelig samling for avslutning. Etter en herlig lunsj startet hjemreisen. Tre busser kjørte oss til hver våre hjemsteder i Vestfold. 

Vi er jo i avgangsklassen, og noe kan skje selv på en fredelig busstur. I Svelvik ble det en halv times stopp. En dame ble alvorlig syk. Vår utrolig dyktige sjåfør utførte øyeblikkelig profesjonell førstehjelp. Både Brannvesen og Ambulansepersonell kom raskt tilstede. Inne på bussen ble det gitt hjelp med hjertestarter, surstoffmaske etc. Dette mannskapet klarte å få båret pasienten ut og plassert på båre og så i ambulanse til Drammen Sykehus. Ved denne raske hjelpen reddet hun antakelig livet. 

Hvilket fantastisk trygt og godt land vi lever i!

Våre tanker i disse dager går jo ofte til flyktningestrømmen hit til Europa. Måtte vi klare å vise solidaritet og være skikkelige medmennesker...Vi er vel heldige som har en trygg og god alderdom. Livet går videre.

Vi takker for en fantastisk flott tur og ser fram til Seniordans hver onsdag i Horten. 

                                                                                                                                                             Ref.: Åshild Skumfoss

  


Besøk til denne nettsiden (se på statistikk)