header-sasker baerumx1020

Vi har mottatt følgende hyggelige melding fra Frøydis Grov i Bærum Kommune:

«Patina» - å eldes med glans. Bærum Kulturhus, Store Sal, 28.-30. april.

«Patina» bringer tankene til din mor, dine bestemødre og oldemødre. Forestillingen fikk sitt navn fra en dame som selv merket hva det gjorde med kroppen å få danse historien sin på scenen: Patina betyr å eldes med glans. For ligger ikke den egentlige skjønnheten i spor av levd liv?

Du møter bærumsdamer i danseriske scener hvor selve livet utspiller seg i all sin glede, sårhet og undring. Forestillingen har gått sin seiersgang i andre versjoner gjennom deler av Norge, Den Norske Opera & Ballett, USA-turné og NRK TV.  I Bærum blir den til en danseteaterforestilling med 24 damer i alderen 70 til 90 år, samt 2 yngre jenter, til musikk fra kvinnenes ungdomstid frem til i dag.

Forestillingen er laget av den tidligere teatersjefen på Carte Blanche, koreograf Arne Fagerholt. Han ville få eldre damer til å  funkle i en danseforestilling verden aldri før har sett. Forestillingen hadde urpremiere ved Orkdal Kulturscene i 2012. Damene fra Orkanger har hatt en av sine livs store opplevelser og gir nå stafettpinnen videre til Bærum.

Media bombarderer oss med retusjerte bilder av «perfekte», unge modeller, mens damene i «Patina» ønsker også å bli sett! De danser med hjertet, med sine forutsetninger og inviterer publikum inn i sin verden full av følelser, nostalgi og humor. Det handler om å fremstå som den man er, blottstille rynker og skavanker, spor av selve livet. Damene er råtøffe som har begitt seg ut på dette eventyret og vi gleder oss til å dele det med dem.

Kirsti Skullerud, en av dansenestorene i Bærum, har innstudert og tilpasset forestillingen.

Premiere i Store Sal, Bærum Kulturhus torsdag 28. april under Dansens Dager 2016. Forestillingen vises også 29. og 30. april i Bærum Kulturhus før damene danser videre til Lillestrøm Kulturhus.

Kjøp billetter her:http://burl.nu/qviguj       

(Webredaktørs kommentar:  Bruk denne nettadressen ved bestilling av billetter.
Mange av våre medlemmer er jo med i Patina.)

 

Duetten «En sang til dere». Foajéscenen, 28.-30.april

I forkant av «Patina» vises «En sang til dere» på foajéscenen. Forestillingen er en nær og lydhør duett mellom to kvinner med levd liv. Duetten bringer frem minner fylt av glede, sorg, håp og kraft. Den er koreografert av Mia Habib og danses av Cecilie Lindeman Steen og Ingunn Rimestad, to av Norges mest erfarne dansekunstnere som fortsatt er utøvende på scenen.

Denne forestillingen er GRATIS og varer i 30 min.

Les mer om «En sang til dere» her: http://baerumkulturhus.no/mia-habib-en-sang-til-dere

 

 

 

 

 

 


Besøk til denne nettsiden (se på statistikk)