header-sor-trondelagx1020

bildeTi år er gått siden Kvålsringen ble stiftet. Dette ble feiret den 2. november i Ler Samfunnshus. De andre 5 dansegruppene i Melhus kommune var invitert så lokalet var fullsatt med tett oppunder 100 personer tilstede. Leder Harald Sterten ønsket velkommen  og las opp jubileumsberetningen som var skrevet av Bjørg Meland. En god middagsrett ble servert og senere på kvelden var de kaffe og kaker å få. Det ble et rikholdig program utover kvelden med taler, sang og gaver fra de gjestende dansegrupper og fra lederen i SN-region Sør-Trøndelag, Erna Onsøien Tangvik. Dans for alle ble det også tid til. Med i jubileumskomiteen var Anna Lilleberg, Ingeborg Nideng og Sigrun Fremo. Disse sammen med leder Harald Sterten  fikk overrakt blomster som takk for stor innsats som førte til en vellykket og trivelig kveld.

Jubileumsberetningen vil bli lagt inn senere

Olav S.

 

bildeTorremolinos har i flere år vært et populært reisemål for seniordansgrupper, de fleste som var med i år har besøkt stedet flere ganger. Årets tur med direktefly fra Trondheim Lufthavn Værnes til Malaga ble arrangert av Peer Gynt Tours  4.-18. oktober, reiseleder Solveig Englund. Danseleder Laila Hegset, "spelemann" Guttorm Aspheim og 22 dansere gikk ombord på Værnes. Med fly fra Oslo kom det 21 dansere slik at dansegruppen ble på 43 dansere, en passe stor gruppe i forhold til den disponible dansesalen.

Danseaktiviteten var stor og i følge Laila sin statestikk  ble 74 forskjellige danser gjennomgått. Samtidig med vår gruppe var danseleder Magne Sørøy der med en gruppe dansere fra Østlandet. På kveldstid var det anledning til å delta på rounds med Magne som danseleder. Et populært tiltak. Utenom dansen ble tiden benyttet til utflukter, soling og bading ved basseng og i Middelhavet.

Fint vær med sol og passe temperatur samt god standard og hyggelig betjening på Hotel Amaragua, gjorde hoppholdet til en hyggelig og minneverdig opplevelse. Danseleder og reiseleder bidrog også med sin erfaring og kunnskap til dette. Kjøpmennene langs strandpromenaden Paseo Maritimo de La Carihuela gned seg i hendene over kjøpeglade kvinner fra Norge.

Olav S.

OppdalSeniordansetreff på Skifer Hotell på Oppdal 05.09 - 07.09 og 07.09 - 09.09. 2014

Det ble to grupper i år også, den første gruppa var det 110 stk og på den andre var det 45 stk. 

Det ble et vellykket treff i år også, litt for mange i første gruppa i forhold til dansesalen, men Erna Onsøien Tangvik og Inger Prytz taklet det svært bra, de hadde en stor ring ytterst og en liten ring innenfor, så dansen gikk lystig for seg og med en del nye fine danser. Det er det som gjør våre dansetreff både hyggelige og nyttig for oss alle, slik at vi har danser og ta videre med til våre ringer.

Skifer Hotell er et forholdsvis nytt hotell med fine rom og gode senger, og maten var fortreffelig.
(Men de får ett minus: Det var teppegulv i dansesalen.)
Det Oppdal hadde å by på utover å gå på strøket og shoppe, var Gondolbanen og den tok de opp og ned på søndagen i strålende sol.

Video og bilde, se: https://picasaweb.google.com/117452181972092729064/SENIORDANSNORGEREGIONSRTRNDELAG#

Et lite ref fra Solfrid som deltok på siste gruppa

bildeOm kvelden den 29. april var alle 6 dansegruppene i Melhus kommune invitert til fest. Samtlige grupper stilte med dansere, i alt ca. 80. Alle fikk plass i Låven på Fremo. Et stort danseprogram ble gjennomført, det var servering og åresalg. Erling Bøhle kåserte humoristisk om sin tilknytning til dans med mer. Komiteen fra Melhusringen og Gladdansgruppene I og II hadde gjort en stor innsats slik at kvelden ble vellykket. Budstikka om å arrangere nytt dansetreff neste år gikk til Horg Gladdans.

Bilde av komiteen for festen

Flere bilder:

 https://picasaweb.google.com/117452181972092729064/SENIORDANSNORGEREGIONSRTRNDELAG#

OS

bildeSENIORDANSERE I 1. MAI-OPPMARSJ

Fosentreff i Ørlandshallen

Brekstad og Lysøysund seniordansringer inviterte dansere fra Rissa, Leksvik og Agdenes, Osen og Mosvik til Fosen-treff torsdag 1. mai. Mosvik og Osen takket, men meldte avbud.

Fosen-treff er blitt et årvisst vår-arrangement, og ringene bytter på å arrangere. Ørlandshallen er lite egnet til selskapelighet, da det ikke finnes verken bord, stoler eller kjøkken. Men vi trengte stort dansegulv til så mange, og vi fikk låne utstyr fra forsvaret.Ca 100 dansere var samlet denne dagen. Ved ankomst kl halv 12, var det servering av kaffe og kaker, velkomstsang og hilsen fra vertskapet.

Ved oppmarsj måtte røde og blå finne hverandre og gå parvis, og vi ble en stor ring. Det unike med seniordans er at alle får danse, og ingen trenger å være "veggpryd".  Partnerbytte er et velkjent begrep, da vi stadig skifter dansepartner i ringen. Slik møter man nye ansikter, og blir kjent med flere.

Musikk og lydanlegg var innleid, og det fungerte veldig bra. God lyd er viktig, og i seniordans brukes alltid instruktører inni ringen for å vise og fortelle hvordan dansen skal gå. Forslag til danser var utsendt på forhånd, og var et utvalg av forskjellige rytmer som vals, tango, samba, reinlender, pols og linedans.

Rissa-ringen hadde oppvisning med to danser, og fikk stor applaus for nydelig framføring.

Det ble danset med stor iver og entusiasme, og det var ingenting å si på dansegleden! Innimellom tok vi "vanningspauser" der praten gikk lystig i god stemning. Gjestene fikk servert både middag og kaffe samt bløtkaker i løpet av dagen.

Seniordans var en fin måte å markere 1. mai på. De fleste deltakere har jobbet seg gjennom et langt arbeidsliv, og er pensjonister i dag. Dansen er en fin måte å holde seg i form på, både fysisk og mentalt. Balanse, koordinering, takt og husk er stikkord her. Og ikke minst glede og sosialt samvær. Seniordans blir nå tatt inn i folkehelsemeldingen iflg. Astrid Nøkleby Heiberg. Vår aktivitet er helsebringende, og sorterer under Helse- og velferdsdepartementet.

Vi takker for dansen, og takk til alle som bidro til at treffet ble en god og minneverdig fest.

 Flere bilder:    Album Region Sør-Trøndelag 1

Brekstad Seniordans    -    Lysøysund Seniordans

bilde
Bilde tatt på dansekvelden den 9. april 2014. Foto: Inger Prytz

Roundsgruppa på Kvål var av de første i landet som spesialiserte seg på rounds. Den samler dansere fra flere seniordanse-grupper og danser hver onsdagskveld i lokaler på Rosmælen skole, Kvål. Medlematallet er stabilt på ca. 25 og danserne er ivrige og det er meget godt oppmøte.

OS

bildeDansetreffene på Savalen er blitt en tradisjon, og fra den 17.- 21.mars var ca 90 glade dansere igjen samlet der. De kom fra Danmark i sør til Bodø i nord, så det var stor geografisk spedning. Utedansen foregikk i strålende sol....og uten større uhell. Som vanlig var det rikelig med god mat og betjeningen var like hyggelig som alltid. 

Noen benyttet fritiden med en skitur, andre tok et bad i det herlige bassenget, og noen benyttet enhver anledning til å danse�� I Kobbersalen på kveldene ble det mye Achy Breaky Heart og Sail Along Silvery Moon. Da var alle på gulvet..nesten. Tiden fløy, og plutselig var det blitt fredag og hjemreise. Takk til alle for trivelig samvær.

Vennlig hilsen Inger S. Prytz

bilde
God oppslutning om karnevalet Kvålsringen arrangerte 4. mars 2014.

Karnevalsmåneden.

Når brasilianerne svinger seg i Rios gater til eggende rytmer, er det mye fokus på halvnakne kropper, dissende pupper, rumper og mager. Slik er det ikke i Hornemansgården når seniordanserne er med på lage litt ekstra moro en februarkveld i året.

Da tar vi i bruk fantasien og prøver med enkle midler å skape stemning med antrekk som er artige, fine, rare, elegante m.m. for å gi oss sjøl en annerledes dansekveld.

Det er dansekvelden som er det viktigste. Det er derfor ikke slik at alle må kle seg ut for å være med.
I år hadde vi på forhånd kunngjort at Guttorm skulle vise filmen fra dansetreffet i Spektrum 23. november, og med både dans, film og mye god mat var det ventet at det i går, 27. februar, ble fullt hus som vanlig på torsdagskvelder.

Slik ble det ikke, og vi synes det litt trist at faste dansere ikke tør (?) komme når det kalles karneval.
Vi som var der, hadde det helt toppers! – og det ble rikelig med mat til alle!

Nå håper vi at når vi om et år gjentar denne tradisjonen vår, blir det fullt hus.

Lenke


Laila.

Hei alle sammen ENDELIG !! Fikk jeg god hjelp til å få inn videoen fra vårt dansetreff i Spektrum. Det var Roundsgruppa fra Hornemanns gården som hadde oppvisning i pausen før festmiddagen hilsen Solfrid Trykk på "Høydepunkter" over den første videoen så blir det en som vises Lenke

bildeTreffet ble holdt på Radisson BLU Royal Garden Hotel 8. – 9. februar 2014

Da har vi hatt nok et vellykket dansetreff i vår region,
der det deltok 58 dansere fra 25 danseringer.


Det er et fint opplegg på disse treffene for her får mange av instruktører prøve seg på instruksjon for store grupper. Vi var 16 instruktører, som hadde to tre danser hver. Dette er en nyttig erfaring og vi får gode impulser fra hverandre.

Lørdag var det satt av tid til informasjon som Erna Onsøien Tangvik og Inger Prytz hadde, og det var anledning til spørsmål vedr seniordansen.

Vi hadde dans i storsalen Olav Tryggvason, så her var det god plass for alle.
Middagen i restauranten ble og en lystig sosial stund der det florerte med mange gode ”historier” så vi fikk oss mang en god latter.

På programmet var det dans på lørdag kl 14.00 – 16.30 og kl 20.00 – 22.00 men de seigeste av oss holdt på til kl 23.00. Søndag danset vi kl 10.00 – 12.00

Det er i alt 48 danseringer i vår region og det er beklagelig at ikke flere ringer deltar på våre treff. Det er en fin anledning til å bli kjent med, og dele erfaringer med andre grupper.
Det er et stort behov for å samarbeide gruppene imellom. Mange grupper har bare en instruktør uten en assistent, og da er det greit med forsterkninger fra andre grupper ved behov.

Vi satser på større oppslutning i 2015.

Ps det ble med noen bilder fra Albir ... er ikke helt utlært enda vedr bilder til siden :(

Flere bilder:
Lenke#

artikkel
Klpp fra Adresseavisa 29.01.2014

I Aase Evjens regi ble det nyttårsfest i år også, på og  Nettalbum SN Region Sør-Trøndelag. er et utsnitt av bilder fra avslutningsfesten vår på Savalen 1. nyttårsdag. Da var det "hattefest" med Bingo og hattekonkurranse og kaffe med  sjokolade og stor stemning.

bildeDet ble en flott, verdi, avslutning for det 10-ende året Aase har invitert oss til å feire nyttår på Savalen. Vi er henne veldig takknemlig for dette initiativet og til å få fine dager med dans, svømming, turer og sosialt samvær på kveldene.

Her er arbeidsgjengen til "mor Aase" Først herrene: Rolf Sund, Arne Fridtjofsen, Oddvar Frengen og Jarle Brønstad Så damene: Kirsten Svenning, Magna Aurseth, Brynhild Halbjørghus, Edna Brønstad

Og ikke å forglemme Åse Horghagen som stiller opp som danseleder og Bingovertinne sammen med Kirsten Svenning de har og tall kontrollhjelp av Bjørg Fornes og Amy Solberg.

Solveig Eggen bidro med koselige hjemmelagede nisser til påskjønnelse til Arbeidsgjengen

Hvert år deles det ut et lys til en som har bidratt spesielt mye, men i år i anledning 10 års jubileet var det tre stk som har vært spesielt til hjelp for Aase igjennom alle år. De som fikk lys var: Roald Leiknes, Arne Fridtjofsen og Rolf Sund

Så har jeg streng beskjed om å takke alle andre også for god hjelp, og som møter med et smil og trår til der hvor det trengs, vi kan ikke nevne alle med navn.

På vegne av alle danserne vil jeg igjen si takk, for en flott dame vi har!
Hilsen (fotograf) Solfrid Rian

avisartikkel
Klipp fra Gaula 20.12.2013

15-års-jubileum for Seniordansen i Trondheim.

Lørdag 23. november 2013, møttes ca. 150 dansere til felles danseglede og 15-årsmarkering i Trondheim Spektrum.

Allerede kl.11 hadde mange møtt opp. Registreringa gikk både fort og greit. Laila Hegset ønsket alle  velkommen,og så kunne dansen begynne.

Det ble fort klart at de fleste hadde øvd på «leksa», for dansene gikk som smurt.Det var 2 danseøkter, det ble danset 24 forskjellige danser, og 8 danser ble danset mer enn en gang. I pausen var det kaffe med «nogo attåt», og vi retter en stor takk til alle som hadde med mat til fellesskapet. Det ble virkelig fest over måltidet.

Akkurat da vi holdt på med den siste dansen, gikk brannalarmen. Det ble bråstopp i dansen, og full fart for å finne vesker og andre viktige ting. Heldigvis var det bare uheldige omstendigheter på kjøkkenet som forårsaket det hele.

Etter at danseøktene nå var over og folk hadde fått tid til å stelle seg litt, ble det underholdning.

Først danset Rounds-gruppa 3 danser. Rounds-gruppa ble etablert i august/ september i 2012. Dette var første gang denne gruppa hadde oppvisning, og sommerfuglene var nok til stede, men det gikk uten feilskjær av noe slag.

Som kom ungdommene. Vi hadde fått tak i unge dansere fra MOVE!Danseklubb, og 8 sjarmerende, elegante og dyktige dansere i alderen 13-18 år ga oss en enestående opplevelse. Her fikk vi både vals,wienervals, tango, rumba, jive, quickstep, paso doble, cha-cha-cha og samba. De hadde også en artig og spektakulær dans som heter caravan.

Til trekkspillmusikk ved Roar Storhaug gikk vi Polonese i dansesalen og videre inn til spisesalen. Det tar tid når 150 stykker skal forflytte seg. Derfor måtte det nødvendigvis bli ventetid for de som kom inn først.

Kveldens toastmaster var Solfrid Rian.

Nå var tida kommet til god mat og drikke, 3 sanger med tekster av Trygg Hansen, prolog ved Eli Lyng, festtale ved Gudrun Eidem, tale for damene ved Kjell Solberg og for herrene ved Ingrid Norum. Alle disse bidro til den store festfølelsen. Så kom «Takkformatentalen» ved Elna Ulleberg, en verdig avslutning med ord og sang - til stor fornøyelse! Noen lo så tårene trillet. Bedre kunne det ikke bli.

Vi takker alle som på forskjellige måter bidro til at vi fikk en flott 15-årsmarkering for Seniordansen i Trondheim.

Solfrid Rian og Laila Hegset.

bildeFra 4. - 8. november var 160 seniordansere samlet på Savalen Fjellhotel & Spa, Tynset. Deltakerne kom fra Jevnaker i sør til Fauske i nord med hovedtyngden fra Midt-Norge. Det var tett program med danseøkter inne og ute, allsang og underholdning i lavvoen, besøk i nissehuset og fri tilgang til bassenget og anledning til Spa behandlinger.

Foredraget Gjermund Eggen holdt, var et av høydepunktene. For fullsatt Savalloft, fortalte han om sin skikarriere, harde økter i tømmerskogen på Savalen, gledene ved de store seierene, men og om problemene med å bli kjendis over natta. Det viktigste var kameratskapet og livslangt vennskap som ble skapt mellom treningskamerater og konkurrenter fra inn og utland. Forsamlingen er fra en aldersgruppe som opplevde det eventyrlige VM i Oslo i 1966. De fleste gjennom radio og TV. Gamle minner ble frisket opp.

Mange benyttet kveldsøkta til dans og hygge i Kobbersalen. De flotte turmulighetene kombinert med det strålende vinterværet fristet mange ut på tur. Velværebassenget ble flittig brukt. En økt var avsatt til busstur til stasjonsbyen på Tynset. To fulle busser drog av gårde og returnerte med fornøyde deltakere med fulle bæreposer.

Seniordansen ble tatt hånd om av utdanningslederne Kristine Grøtan Jønnum og Inger Prytz og danseleder Turid Gunnes. De styrte de 4 dansegruppene med sikker og fast hånd, men med smil og det rette glimtet i øyekroken. Program var lagt opp med en blanding av gamle og nye danser til friske kjente melodier. Det ble hyggelige og lærerike danseøkter.

Oppholdet ble avsluttet med "Levende lys aften" i restauranten og applaus for de raske og humørfylte servitørene og god mat til alle måltider.

Savalen Fjellhotel & Spa har allerede klart tidspunktet for neste års "Seniordans Savalen." Interesserte kan merke seg datoene 17.-21. mars og 3.-7. november 2014.

OS

Bilder: https://picasaweb.google.com/117452181972092729064/SENIORDANSNORGEREGIONSRTRNDELAG#

Besøk til denne nettsiden (se på statistikk)